Att förvandla ritningar till rumsliga upplevelser

Visualisering är ett effektivt verktyg – dels i våra kreativa tankar, dels i arbetsprocesser där vi digitalt kan uppleva verklighetstrogna framställningar. Tänk vad skönt att få den visionen du har i dina tankar till en digital bild eller film utan att faktiskt behöva bygga något.

3D-visualisering är ett samlingsbegrepp och ett arbetssätt för att skapa just verklighetstrogna bilder. Skillnaden mellan 2D och 3D är att man i en 3D-modell kan rotera och se produkten från olika vinklar. En 3D-modell kan se olika ut beroende på vilken nivå kunden vill lägga den på – antingen räcker det med en enkel 3D-bild eller så kan 3D-visualiseringsfilmer skapas.

Visste du att majoriteten av Ikeas inredningsbilder på hemsidan och i kataloger är 3D-visualiseringar? I stället för att ha tidskrävande fotosessioner tar de digitalt fram visualiseringar på deras inredning. Det visar på hur verklighetstrogna visualiseringar kan vara!

När vi diskuterar idéer, visioner och önskemål med kunder om olika ombyggnationer är 3D-visualisering ett lönsamt arbetssätt för att visa kunden verklighetstrogna bilder på hur resultatet kommer att se ut. Genom att digitalt bygga upp ett rum finns det stora möjligheter att justera produkten – kanske vill man under arbetsprocessen ändra val av färger och material, placeringen av möbler eller flödet i rummet. Då kan man enkelt göra det genom några tryck i datorn, i stället för att kassera fysiska produkter. Detta resulterar i ekonomisk lönsamhet och mycket sparad tid!

Kontakta oss!

Är du inne på att bygga om eller inreda om och vill ha hjälp av våra inredningsarkitekter med en 3D-visualisering? Hör av dig till några av våra säljare så hjälper vi dig! Du kan också hitta en broschyr om våra arkitekt- och visualiseringstjänster här.