Inred med rätt akustik

Har du hög ljudnivå i din restaurang eller butik? Skapar bestick mot porslin, skrapande stolar i golv eller sorl från ett stort sällskap för mycket buller? Vi tror att rätt inredning är en lösning på problemet.

Allt ljud som är oönskat kallas för buller. Buller i olika miljöer kan ha en negativ påverkan på allt från koncentration till effektivitet, både för arbetande personal på plats och besökande gäster och kunder. Höga bullernivåer kan till och med bli ett hinder för en god livskvalitet genom att exempelvis aktiviteter, vila, avkoppling och sömn störs (Folkhälsomyndigheten, Hälsoeffekter av buller och höga ljudnivåer, 2019).

Visste du att restaurangguiden White Guide sedan 2016 har med ljudmiljön i sina omdömen? Det visar på hur viktigt det är och hur mycket ljudnivå kan påverka upplevelsen av en restaurang, butik eller ett café. Både för besökare och personal.

Våra tre bästa tips

Buller behöver inte bara innefatta konsekvenser för vårt mående utan kan påverka trivseln i ett rum. Med rätt akustik skapas det en trivsam miljö där människor kan njuta av samtal, musik och stämningen i rummet. Men hur skapar vi en trivsam ljudnivå? Till en början gör vi på Intrx en ljudberäkning på lokalen. Därefter räknar vi ut hur mycket absorbenter som krävs i det specifika rummet och fördelar det i form av önskade produkter. Tre effektiva produkter för rätt akustik är:

  • Rätt möblering. Ett effektivt sätt att dämpa ljudnivåer är att inreda med ljuddämpande möbler. Vi har möjligheten att ljuddämpa alla möjliga olika möbler, allt från ett frukt-och-grönt-bord – till en soffgrupp.
  • Mjuka material. Ju mer ”mjukt” i rummet, desto mer ljud kan absorberas. Vi kan hjälpa dig med bullerdämpande mattor, textilier, väggabsorbenter och mjuka möbler. Vi hittar lösningar som passar dig och din stil!
  • Utnyttja väggarna! Tavlor och konst är ett enkelt sätt att få in ljudabsorberande material som dessutom inte bara blir ljuddämpande utan också fyller en stor estetisk funktion. Väggabsorbenter kan ges i olika färg, form och material samt med olika tryck om så önskas.

Ljudabsorbenter

Här nedan visar vi några av våra ljudabsorbenter. Har du frågor om hela sortimentet, pris och tillgängliga färger, kontakta våra säljare.

-JEB105010
Ljudabsorbent, vägghängd
B:645 D:55 H:645

-JEB107010
Ljudabsorbent inkl. vajerupphängning
B:1238 D:68 H:530

-JEB105011
-Ljudabsorbent inkl. vajerupphängning
B:1238 D:502 H:57