Butiken där det enda som är statiskt är att det aldrig är statiskt. Med visionen att gå i bräschen och att inte vara rädda för att testa nya grejer har Icahandlaren Patrik Persson, tillsammans med sina 160 medarbetare, skapat en unik stormarknad utöver det vanliga.
Den gamla frukt- och gröntavdelningen var trång och instängd. Här valde butiken att dubbla ytan och har på så sätt skapat bättre framkomlighet för kunder och personal. Tack vare den låga inredningen är avdelningen lätt att överblicka, utan att förlora rumskänslan.
För att öka hållbarheten på frukterna och grönsakerna har ett luftbefuktningssystem installerats ovanför alla fruktbord. Tack vare den extra fukt som tillförs luften i avdelningen bibehålls kvalitén på varorna och de håller sig fräscha längre.
Kassazonen har varit en utmaning då den på grund av sin trekantiga utformning inte tillåter den traditionella breda kassalinjen. I stället har man byggt en smal men djup kassazon med alternativen ”Personligt” och ”Jättesnabbt”. Med sin härliga loungekänsla, 20 snabbkassor och endast 3 rullbandskassor är Maxi Universitetets kassazon verkligen ensam i sitt slag.
I en hermetiskt tillsluten container på parkeringen driver butiken en stadsodling med minimalt ekologiskt fotavtryck. Tekniken kallas hydroponiskt odling där man med diodbelysning och näringsberikat vatten odlar fram fantastiskt goda grönsaker. Från odlingen kan personalen varje vecka skörda ett hundratal salladshuvuden, 80 påsar grönkål och svartkål och kring hundra påsar kryddväxter som sedan säljs i butiken.