Ny bistro på Ica Maxi Katrineholm

I flera år har fundering och längtan funnits efter en bistro på Ica Maxi Katrineholm och i början av 2022 stod äntligen den efterlängtade bistron ”Vårt egna” klar.

Det var när Icahandlaren Emil Remröd var till Visby och besökte Icanders som en idé om en bistro växte fram. Innanför entrén fanns tidigare en traditionell förbutik men en vision om att erbjuda kunden något mer hade länge grott – en trevligare miljö som är frikopplad från Ica-butiken där ett lugn kan förmedlas.

”Jag vill att kunder ska kunna slå sig ner i en bistromiljö som inte störs av kundvagnsrassel och buller” förklarar Emil Remröd.

Butiken arbetade, i tät samverkan med inredningsarkitekter och formgivare på Intrx, fram en visualisering för hur bistron skulle komma att se ut. Förutsättningar med ganska små ytor resulterade i att det blev ganska tätt mellan sittplatserna, men fortfarande med skön känsla av avskildhet. När det kommer till sittplatser så är variationen stor – med små och stora bord samt höga barbord med fönsterplats så kan gästen välja att slå sig ner där det passar bäst beroende på tillfälle.

”3D ritningen som Intrx skapade är slående lik verkligheten. Ritningen kändes som att gå in i bistron. Väldigt kul att se!” fortsätter Emil.

3D-visualisering av bistron.

Samtidigt som bistron i huvudsak är en plats där gästen i lugn och ro ska kunna äta god mat eller ta en fika så vill butiken använda den som samlingsplats för olika event. Emil Remröd förklarar att de har arrangerat allt från provsmakningar med leverantörer till barnevent med pyssel och maskot.

”Tanken är att hitta olika funktioner för bistron. Vi har precis kört en föreläsning med den lokala banken under en frukost som var jätteuppskattad. Bistron fylls med mer än bara mat!”