Nytt butikskoncept för Pressbyrån

Pressbyrån har utvecklat ett nytt kompakt och flyttbart butikskoncept för fristående kioskbyggnader. ”På det här sättet kan vi etablera oss och erbjuda service på platser som annars inte får det”, säger Isak Wondimu, Bygg- och Etableringsdirektör på Reitan Convenience Sverige AB.

Bildmaterial: Reactor

Det nya konceptet kan tillverkas i två utföranden, en för bemannade Pressbyrån-butiker på 25-45 m2 och en för det nya obemannade butikskonceptet Pressbyrån Go på 22 m2. Syftet med satsningen är att kunna bredda erbjudandet och etablera sig på platser som idag står tomma. Både stora och små städer kan vara intressanta.

– Vi vill att våra butiker ska vara en knutpunkt för ett tryggt, öppet och inkluderande samhälle. Med byggnaden kan vi bidra till att skapa trygga och upplysta platser i samhället, samtidigt som vi tillför något till stadsbilden och till samhället, säger Isak Wondimu. 

Bildmaterial: Reactor

Förhoppningen är att såväl kommuner som andra aktörer ska bli intresserade, och se en vinning i Pressbyråns närvaro som en ljus och trygg punkt på platser som saknar det idag. Att skapa just en ljus och välkomnande plats var något som konceptbyrån Reactor hade med sig i sitt arbete med att ta fram den nya byggnaden.

“Pressbyrån har ju sitt arv i kiosken, och vi ville föra tillbaka några av de inneboende arkitektoniska värdena därifrån. Vi ville skapa något som trots att det är flyttbart, inte är en fönsterlös container – utan en byggnad där arkitekturen bidrar till platsen och som gör den ljus, inbjudande och välkomnande. Tillgänglighet och en plats för alla har varit med genom hela arbetsprocessen och det genomsyrar också hur byggnaden tar sig uttryck och vad den kan tillföra på en plats”, säger Björn Drawfarc, VD på Reactor.


Butikerna är enkla att flytta vilket gör att de kan fungera både som permanenta och tillfälliga lösningar. 

Intrx kommer till att börja med att projektera och leverera en byggnad på 25 m2 och en större variant på 45 m2. Byggnaderna kommer att tillverkas i Sverige och leveranserna från Intrx innefattar också bl.a. glaspartier, ventilation, värme, VVS och montage av butiksinredning. För mer info om detta projekt kontakta vår försäljningschef Tobias Vinblad.

Läs mer på Pressbyråns hemsida!