Urban Bistro lät kunderna följa resan mot öppning

När Ica Kvantum i Skövde byggde restaurangen Urban Bistro nöjde de sig inte med skylten ”Ursäkta röran, vi bygger om”. Istället skapade de möjligheter för kunden att var delaktig och följa hela processen.

– Kunderna känner ju att det här är deras matbutik, då ska de även känna att det är vi som bygger detta tillsammans, säger Martina Andersson, butikschef.

Tillsammans med Intrx har Ica Kvantum i Skövde skapat Urban Bistro, en streetfood-
restaurang med inspiration från London. Redan när första grävtaget togs skapades konton på sociala medier där kunderna kunde följa byggnationen.

– Vi gjorde även lite titthål vid entrén, så man fick titta in och känna att man är med i processen, säger Martina Andersson. Där Urban Bistro ligger idag var det tidigare ett pantrum och lager, vilket innebar en del utmaningar när restaurangköket skulle byggas.

– Vi har inte haft framdragningar av vatten, fettavskiljare och ventilation och de bitarna, så det har inte varit jättelätt. Men jag tycker att vi har löst det bra, våra hantverkare och Intrx har haft kontakt med varandra direkt och löst de här problemen på vägen.

När Urban Bistro slog upp sina dörrar i oktober 2020 märktes det stora engagemang som de lyckats skapa hos kunderna.

– Vi kände att ska vi öppna då öppnar vi på riktigt, då är det storslaget liksom. Så vi körde röda mattan, hade jättebra erbjudanden och skålade med kunderna. Och vi hade en jätterusch här de första två veckorna. Det levde vi länge på!